Dania serwowane w Maska Bistro & Restaurant nie są zestawami. Zachęcamy dobierać je według własnych upodobań.

Przekaski / Starters & Salads / 凉菜类

  • A01. Delikatnie marynowana surówka z kapusty i marchwi
    8,00 

    Delicate marinated cabbage and carrot salad | 大头菜胡萝卜沙拉

  • A02. Sałatka z białej rzepy o słodkawo-kwaśnym smaku
    8,00 

    White turnip salad with sweet-sour flavour | 白萝卜沙拉

  • A03. Delikatnie pikantna sałatka z nici marchwi, rzepy, grzybów mun i makaronu sojowego
    10,00 

    A bit spicy thread salad with carrot, turnip, mun mushrooms and fans | 胡萝卜/白萝卜/木耳/ 粉丝沙拉

  • A04. Aksamitny ogórek w pikantno-słodkim sosie
    10,00 

    Tender cucumber in spicy-sweet sauce | 酸甜黄瓜

  • A05. Kimchi po chińsku
    10,00 

    Kimchi in Chinese style | 辣白菜

  • A06. Tradycyjne krokiety wiosenne (wege) 3 szt.
    11,00 

    Traditional Spring Rolls (vege style) 3 pieces | 素春卷 􏍙 个

  • A07. Aromatyczna sałatka z selerem, ogórkiem, marchwią, papryką oraz orzechami ziemnymi z nutą octu ryżowego
    12,00 

    Aromatic celery salad with cucumber, carrot, sweet pepper and peanuts salad with rice vinegar drop | 什锦蔬菜花生米

  • A08. Krokiety wiosenne nie dla jaroszy 3 szt.
    13,00 

    Spring Rolls not for vegetarians (stuffed with meat) 3 pieces | 肉馅春卷 􏍙 个

  • A09. Zielona sałatka z trawy morskiej z orzechami ziemnymi
    19,00 

    Sea grass salad with peanuts | 凉拌海草

  • A10. Wołowina pięciu smaków
    23,00 

    Spice beef | 五香牛肉

Zupy / Soups / 汤类

  • B01. Klasyczna Zupa Miso z tofu i wakame
    8,00 

    Classic Miso soup with tofu & wakame | 大酱汤

  • B02. Aksamitny bulion z kropelkami jajka i kukurydzą
    9,00 

    Velvet soup with egg drops and sweet corn pieces | 玉米鸡蛋汤

  • B03. Zupa z pierożkami Wonton
    10,00 

    Wonton Soup | 馄饨汤

  • B04. Zupa pikantno – kwaśna
    10,00 

    Hot and sour soup | 酸辣汤

  • B05. Zupa z pulpecikami i makaronem sojowym
    11,00 

    Meat balls and glass noodles soups | 肉丸粉丝汤

  • B06. Zupa Tom Yum z mlekiem kokosowym i kurczakiem
    12,00 

    Tom Yum coconut milk soup with chicken | 鸡肉椰奶汤

  • B07. Zupa krabowa
    12,00 

    Crab soup | 蟹棒汤

  • B08. Zupa pomidorowa z mięsem kraba
    12,00 

    Tomato soup with crab meat | 番茄蟹棒汤

  • B09. Zupa Tom Yum z mlekiem kokosowym i krewetkami
    16,00 

    Tom Yum coconut milk soup with shrimps | 大虾椰奶汤

Wieprzowina / Pork / 猪肉类

  • C01. Syczuańskie paski wieprzowiny w sosie Yuxiang
    19,00 

    Sychuan style shredded pork in Yuxiang sauce | 鱼香肉丝

  • C02. Tradycyjna chińska polędwica w sosie słodko-kwaśnym
    19,00 

    Traditional Chinese pork tenderlion with sweet and sour sauce | 糖醋里脊

  • C03. Delikatna wieprzowina w paskach z zieloną fasolą
    19,00 

    Sauteed Shredded Pork with green bean | 豇豆肉丝

  • C04. Smażona z kuminem chrupiąca wieprzowina
    20,00 

    Deep fried cripsy pork with cumin flavour | 香酥孜然肉

  • C05. Smażony bekon w stylu wiejskim
    20,00 

    Fried bacon in country – style | 小炒肉

  • C06. Syczuański boczek dwukrotnie gotowany i w ustach się rozpływający acz pikantny co nie co
    21,00 

    Twice cooked backon | 回锅肉

  • C07. Żeberka smażone w soli i pieprzu
    21,00 

    Salt and pepper fried pork chops | 椒盐排骨

  • C08. Wieprzowina w sosie Jiang Bao
    21,00 

    Pork in Jiang Bao sauce | 酱爆猪肉

  • C09. Polędwica w stylu Gulao ze słodką papryką i ananasem
    23,00 

    Gulao style tenderloin with sweet pepper and pineapple | 咕老肉

  • C10. Smażona polędwica o smaku pomarańczy
    25,00 

    Deep fried pork in orange flavour | 橙汁肉

  • C11. Golonka duszona na czerwono w stylu Hong Shao
    39,00 

    Red pork knuckle in Hong Shao style | 红烧肘子

  • C12. Chrupiąca golonka na słodko-kwaśno duszona w stylu Guo Bao
    39,00 

    Crispy pork knuckle sweet and sour braised in the style of Guo Bao | 锅包肘子

  • C13. Syczuańska wieprzowina gotowana w rosole na ostro porcja dla głodomorów
    58,00 

    Sychuan pork slices boiled in hot spicy broth | 水煮肉片

Drob / Poultry / 鸡鸭肉类

  • D01. Kurczak w chrupiącej panierce
    19,00 

    Crispy chicken | 香酥鸡片

  • D02. Kurczak w sosie curry z papryką i marchewką
    19,00 

    Chicken in curry sauce with sweet pepper and carrot | 咖喱鸡丁

  • D03. Kurczak w stylu Kung Pao z orzechami, marchewką i ogórkiem
    20,00 

    Kung Pao style chicken with peanuts, carrot and cucumber | 宫保鸡丁

  • D04. Smażony kurczak w soli i pieprzu z kolorową papryką i imbirem
    20,00 

    Stir fried chicken in spiced salt with colour pepper and ginger | 椒盐鸡丁

  • D05. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
    20,00 

    Stir fried chicken in sweet and sour sauce | 甜酸鸡

  • D06. Kurczak z warzywami
    23,00 

    Stir fried chicken with vegetable | 蔬菜鸡

  • D07. Kurczak w sosie Jiang Bao
    23,00 

    Chicken in Jiang Bao sauce | 酱爆鸡胸肉

  • D08. Kurczak w stylu Gulao ze słodką papryką i ananasem
    23,00 

    Gulao style chicken with sweet paper and pineapple | 咕老鸡

  • D09. Kurczak z orzechami nerkowca
    23,00 

    Chicken with cashew nuts | 腰果鸡

  • D10. Kurczak polany sosem – danie o różnych kolorach i smakach
    25,00 

    Chicken with sauce – dish with variety of colors and aromas | 浇汁鸡

  • D11. Smażony chrupiący kurczak o smaku pomarańczy
    25,00 

    Deep fried crispy chicken in orange flavour | 橙汁鸡

  • D12. Smażona kaczka w soli i pieprzu
    35,00 

    Salt n’ Pepper fried duck | 椒盐鸭子

  • D13. Kaczka duszona na czerwono w stylu Hong Shao
    35,00 

    Red braised duck in Hong Shao style | 红烧鸭子

  • D14. Aromatycznie chrupiąca kaczka
    38,00 

    Crispy aromatic duck | 香酥鸭

  • D15. Kaczka w sosie ostrygowym
    38,00 

    Stir fired duck in oyster sauce | 蚝油鸭

Wołowina / Beef / 牛肉类

  • E01. Wołowina w sosie ostrygowym
    26,00 

    Beef in oyster sauce | 蚝油牛肉

  • E02. Wołowina z kuminem i grzybami mun
    26,00 

    Beef with cumin and mushrooms mun | 孜然牛肉

  • E03. Wołowina w sosie z czarnego pieprzu z pędami bambusa i imbirem
    26,00 

    Beef in black pepper sauce with bamboo sprouts and ginger | 黑胡椒牛肉

  • E04. Wołowina w sosie słodko-kwaśnym
    29,00 

    Stir fried beef in sweet and sour sauce | 甜酸牛肉

  • E05. Wołowina w sosie Jiang Bao
    29,00 

    Beef in Jiang Bao sauce | 酱爆牛肉

  • E06. Wołowina w sosie z czarnej fasoli z kolorową papryką i pędami bambusa
    29,00 

    Beef with black bean sauce with colour pepper and bamboo sprouts | 豆豉牛肉

  • E07. Wołowina w sosie curry
    35,00 

    Beef in curry sauce | 咖喱牛肉

  • E08. Wołowina duszona na czerwono w stylu Hong Shao
    35,00 

    Red braised beef in Hong Shao style | 红烧牛肉

Ryby i Owoce Morza / Fish & Sea Food / 海鲜类

  • F01. Ryba w ziarnach sezamu
    28,00 

    Sesame Fish | 芝麻鱼

  • F02. Ryba smażona w czosnkowej panierce
    28,00 

    Fish fried in garlic coating | 蒜蓉鱼块

  • F03. Smażone kalmary z marynowaną kapustą i pieprzem
    30,00 

    Fried with pickled cabbage and pepper | 酸菜鱿鱼

  • F04. Smażone owoce morza w sosie curry
    30,00 

    Fried seafood in curry sauce | 咖喱海鲜

  • F05. Smażone krewetki podawane z słodkim sosem 6 szt.
    33,00 

    Deep fried prawns serve with sweet sauce 6 pieces | 炸大虾􏍜个

  • F06. Krewetki smażone z warzywami
    35,00 

    Stir fried prawns with vegetables | 什锦大虾

  • F07. Ryba szyszka w słodko kwaśnym sosie
    39,00 

    Squirrel fish in sweet n’ sour sauce | 松鼠鱼

Wegetarianskie / Vege/ 蔬菜类

  • G01. Grzyby Mun smażone z selerem
    15,00 

    Fried mushroom mun with celery | 芹菜炒木耳

  • G02. Smażone kiełki sojowe
    15,00 

    Stir fried soybean sprouts | 清炒豆芽

  • G03. Smażone warzywa
    15,00 

    Stir fried assorted vegetables | 什锦蔬菜

  • G04. Aromatyczne warzywa w kruchej panierce
    15,00 

    Aromatic vegetables in crumb coating | 酥炸素菜

  • G05. Smażone grzyby Shitake z pędami młodego bambusa
    17,00 

    Stir fried shiitake mushrooms with bamboo sprouts | 炒双冬

  • G06. Brokuły smażone z czosnkiem
    17,00 

    Fried broccoli broccoli with mashed garlic | 蒜蓉西兰花

  • G07. Chrupiące aromatyczne brokuły
    17,00 

    Crispy aromatic broccoli | 脆皮西兰花

  • G08. Syczuański bakłażan w sosie Yuxiang
    20,00 

    Sichuan eggplant in Yuxiang sauce | 鱼香茄子

  • G09. Słodko chrupiący bakłażan
    20,00 

    Crispy fired eggplant | 风味茄子

  • G10. Ma Po Tofu
    24,00 

    Ma Po Tofu | 麻婆豆腐

  • G11. Tofu duszone na czerwono w stylu Hong Shao
    24,00 

    Red braised Tofu in Hong Shao style | 红烧豆腐

Makarony i ryze / Noodles & Rices / 面类 / 饭

  • H01. Ryż biały jaśminowy
    5,00 

    Jasmine rice | 白饭

  • H02. Ryż smażony z jajkiem i warzywami
    8,00 

    Fried rice with egg and vegetables | 鸡蛋蔬菜炒饭

  • H03. Smażony ryż curry
    8,00 

    Fried curry rice | 咖喱炒饭

  • H04. Smażony makaron z jajkiem i warzywami
    15,00 

    Stir fried noodles with vegetables and egg | 鸡蛋蔬菜炒面

  • H05. Chłodno orzeźwiający makaron z paskami wieprzowiny i ogórkiem z nutą octu ryżowego
    17,00 

    Cool refreshing noodles with pork strips and cucumber with rice vinegar’s drop | 凉拌面

  • H06. Smażony makaron z wieprzowiną grzybami Mun i warzywami
    17,00 

    Stir fried pork noodles with fungus and vegetable | 猪肉炒面

  • H07. Smażony makaron sojowy z warzywami
    17,00 

    Stir fried glass noodles and vegetables | 蔬菜炒粉丝

  • H08. Smażone paski wieprzowiny z makaronem sojowym i warzywami
    19,00 

    Stir fried shredded pork with glass noodles and vegetables | 肉炒粉丝

  • H09. LA MIEN, chiński ręcznie robiony makaron w zupie z warzywami, jajkiem (Vege)
    19,00 

    LA MIEN, Chinese handmade noodle in soup with vegetables, egg | 蔬菜拉面

  • H10. Smażony makaron z krewetkami warzywami i kiełkami fasoli mung
    21,00 

    Stir fry noodles with shrips,vegetables and mung bean sprouts | 虾仁蔬菜炒面

  • H11. Smażony makaron sojowy z krewetkami i warzywami
    21,00 

    Stir fried noodles with shrimps and vegetables | 虾仁炒粉丝

  • H12. LA MIEN, chiński ręcznie robiony makaron w zupie z warzywami, jajkiem i wołowiną
    22,00 

    LA MIEN, Chinese handmade noodle in soup with vegetables,egg and beef slices | 牛肉拉面

Pierogi (10 szt.) Dumplings (10 pcs.) 饺子 (10个)

  • I01. Kapusta pekińska / marchew / jajko / makaron sojowy
    15,00  7,50 

    Chinese cabbage / carrot / egg / glass noodles | 白菜/胡萝卜/鸡蛋/粉丝

  • I02. Szpinak / ser
    15,00  7,50 

    Spinach / cheese | 菠菜/奶酪

  • I03. Kapusta pekińska / wieprzowina
    16,00  8,00 

    Chinese cabbage / pork | 白菜/猪肉

  • I04. Kurczak / grzyby shiitake
    16,00  8,00 

    Chicken / shiitake mushrooms | 鸡肉/香菇

  • I05. Wieprzowina / kolendra
    16,00  8,00 

    Pork / coleander | 猪肉/香菜

  • I06. Krewetki / seler / wieprzowina
    16,00  8,00 

    Shrimp / celery / pork | 虾仁/芹菜/猪肉

Owoce i desery Fruits & Dessert 水果类, 甜品

  • J01. Smażony banan w cieście
    8,00 

    Deep-fried bananas | 炸香蕉

  • J02. Smażone jabłko w cieście
    8,00 

    Deep-fried apple | 炸苹果

  • J03. Smażony ananas w cieście
    10,00 

    Deep-fried pineapple | 炸菠萝

  • J04. Kleiste kuleczki ryżowe z pastą sezamową w słodkiej zalewie
    12,00 

    Tang Yuan, glutinous rice balls with sesame filling in sweet soup | 汤圆

  • J05. Chrupiące sezamem knedle ze słodkim nadzieniem
    12,00 

    Sweet n’ crispy sesame balls | 芝麻球

  • J06. Kuleczki owoców liczi w syropie
    12,00 

    Lychee fruit in syrop | 荔枝

Napoje zimne i ciepłe Cold & hot beverages 饮料 / 茶 / 咖啡

  • K01. Woda niegazowana Kropla Beskidu 0,5l
    5,00 

    Mineral water Kropla Beskidu 0,5 l 矿泉水 500毫升

  • K02. Woda gazowana Kropla Beskidu 0,5l
    5,00 

    Sparkling water Kropla Beskidu 0,5 l | 苏打水 500毫升

  • K03. Coca-Cola 0,33l
    6,00 

    Coca-Cola Original Taste | 可口可乐原味

  • K04 Coca-Cola Zero 0,33l
    6,00 

    Coca Cola Zero 0,33l | 可口可乐无糖 330毫升

  • K05. Fanta pomarańczowa 0,33l
    6,00 

    Fanta Orange 0,33l | 芬达330毫升

  • K06. Sprite 0,33l
    6,00 

    Sprite 0,33l | 雪碧 330毫升

  • K07. Sok pomarańczowy Cappy 0,33l
    6,00 

    Orange juice Cappy 0,33l | 橙汁  330毫升

  • K08.Sok jabłkowy Cappy 0,33l
    6,00 

    Apple juice Cappy 0,33l | 苹果汁 330毫升

  • K09. Ice tea Fuzetea cytryna 0.5l
    7,00 

    Ice tea Fuzetea lemon | 柠檬味冰红茶

  • K10. Ice tea Fuzetea brzoskwinia 0,5l
    7,00 

    Ice tea Fuzetea peach 0,5l |  桃味冰红茶 500毫升

Chińskie potrawy w naszym menu

Zachęcamy do zapoznania się z menu naszej restauracji, w którym znajdziesz najlepsze potrawy kuchni chińskiej. Wszystkie nasze dania przygotowujemy z największą starannością, a także z zachowaniem zasad ich przyrządzania zgodnych z autentycznymi przepisami prosto z Chin. W Masce oferujemy dania z wieprzowiny, drobiu, wołowiny, a także ryb i owoców morza. Serdecznie zapraszamy do składania zamówień także osoby niejedzące mięsa, ponieważ posiadamy duży wybór posiłków wegetariańskich. Dopełnienie pysznego obiadu stanowią rozmaite przekąski i zupy.

Skomponuj swój zestaw

Dania, które serwujemy w Maska Bistro & Restaurant nie są zestawami, dlatego zachęcamy do dobierania pozycji z naszego menu według własnych upodobań. Takie rozwiązanie pozwoli naszym Gościom z powodzeniem skomponować swój własny zestaw złożony z ulubionych składników i cieszyć się kuchnią chińską w wybranym przez siebie wydaniu.

Makarony chińskie

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą rozmaitych chińskich makaronów, które są jednym z głównych i bardzo ważnym elementem chińskiej kuchni. Podstawowym rodzajem jest makaron sojowy odpowiednio przyrządzany lub smażony z różnymi składnikami, np. z warzywami, z paskami wieprzowiny czy z krewetkami.

Zachęcamy także do spróbowania naszego ręcznie robionego chińskiego makaronu La Mien, który podawany jest w zupie z warzywami i jajkiem. Do jego produkcji wykorzystywana jest chińska miękka mąka pszenna. Proces ręcznego robienia makaronu opiera się na wyjątkowej metodzie, która polega na zręcznym skręcaniu, rozciąganiu oraz zwijaniu ciasta. Tę czynność wykonuje się wielokrotnie, aby uzyskać odpowiednie rozprowadzenie glutenu, a także rozgrzanie miękkiego ciasta.

Chińskie pierogi

W naszym menu znajdziesz wiele rodzajów chińskich pierogów, których miękkie delikatne ciasto wypełnione jest aromatycznym farszem. Pierożki chińskie mają specyficzny kształt sakiewek i rewelacyjnie pasuje do nich dodatek w postaci sosu sojowego. W naszym menu proponujemy rozmaite nadzienia takie, jak:

  • szpinak i ser,
  • kurczak i grzyby shitake,
  • krewetki z selerem i wieprzowiną,
  • kapusta pekińska, marchew, jajko i makaron sojowy.